Despre noi

Povestea noastră a început acum 20 de ani când l-am cunoscut pe Johan Pyfferoen din Belgia antreprenor în turism care a început să iubească locurile din România așa am început și noi colaborarea cu el, organizând ture cu căruța, ture cu măgărușii pentru familii și binențeles ture de călărie.

Totul a început de la 2 cai, iar ulterior am achiziționat cai din rasa Huțul proveniți din herghelia Lucina județul Suceava, perfect pretabilă pentru această activitate. Rasa este de talie medie, resitentă, robusă, nefiind o rasă pretențioasă totodată foarte docilă deși au un caracter vioi și enegic.

Activitatea de agrement se desfășoară pe cai adulți cu vârstă între 13-20 ani, iar caii tineri sunt folosiți pentru călăreți avansați.

Centru de călărie Stana se află la 2 minute de Gara CFR Stana( Nu Stâna lângă Zalău sau Stâna de Vale) ea se află la 1 oră de mers cu trenul din Cluj-Napoca și 11 Km de Huedin. Se poate ajunge cu mașina personală dar până în satul Nadășu de unde avem de mers pe jos 30 de minute, fie direct cu trenul .

Organizăm ture de inițiere pentru începători și avansați care se desfășoară liber pe tot parcursul anului în jurul staului Stana, cât și ture de la 2-6 zile.

Colaborăm cu pensiunile din Stana, iar pentru mai multe zile se desfășoară de la o pensiune la alta.Turele de mai multe zile necesită experiență în călărie

Aceasta e povestea de la Stana, mulțumim celor care au fost, au revenit și celor care urmează să ne calce pragul. Vă așteptăm cu drag la o cană de ceai sau cafea și garantăm că nu veți regreta!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.